ESS Shakuhachi Forum Forum Index ESS Shakuhachi Forum
Practice, Culture and History of Japanese Bamboo Flute 尺八. A Project of the European Shakuhachi Society (ESS)
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Display issue with the forum, and Profile editing

 
Post new topic   Reply to topic    ESS Shakuhachi Forum Forum Index -> ESS Forums -> The Teahouse
Previous topic :: Next topic  
Author Message
Justin Senryu
Professional Member

Offline

Joined: 28 Mar 2011
Posts: 43
Localisation: London

PostPosted: 2013-10-20, 16:06    Post subject: Display issue with the forum, and Profile editing Reply with quote

PublicitéSupprimer les publicités ?
Hi everyone,
I have not posted on this forum for a long time. I am trying to update my profile but there are issues with the forum displaying properly. I use a Mc, but the forum does not display properly on Firefox, Google Chrome and Safari. The display issues are slightly different for each browser, but with all of them I am unable to change my profile. Each time I submit a change, it comes back with "You must fill in the required fields." It dies not specify which one is missing, but the only one I can see which I have not filled in is which sex I am. Rather strange it should be required, but anyway, each bowser merely has written 'select', or 'select select', but no box to tick or any way to actually select, not even the writing 'male/female'. Any tips? Or perhaps a moderator can fill that part in for me, if that will solve the issue?

Thank you!
Justin
_________________
Justin Senryu
http://senryushakuhachi.com/
Back to top
Visit poster’s website
Justin Senryu
Professional Member

Offline

Joined: 28 Mar 2011
Posts: 43
Localisation: London

PostPosted: 2013-10-20, 16:45    Post subject: Re: Display issue with the forum, and Profile editing Reply with quote

Another problem is replying. I have tried on both Firefox (which has the worst display issues, for example all the green link title at the top are written twice) and on Google Chrome to use the 'quick reply' function but the following buttons do not work: preview and spelling; normal preview; submit.
There is therefore no way to reply without instead choosing the 'reply with quote' option.

Is this a Mac issue? Anyone else having problems?

(Another issue is all along the left side of the page of the forum index, it is written in each section "no new posts'. Since I have not been on the forum for ... perhaps over a year, this is evidently not true. Hoping sharing these details might be useful!)
_________________
Justin Senryu
http://senryushakuhachi.com/
Back to top
Visit poster’s website
JF Lagrost
Administrator

Offline

Joined: 14 Mar 2011
Posts: 382
Localisation: Paris, France

PostPosted: 2013-10-20, 21:44    Post subject: Display issue with the forum, and Profile editing Reply with quote

Hello Justin,

It's nice to see you here again.

About your issue with Profile editing : you're right, some fields seems now to be required (birthdate and sex : they're now followed by an asterisk). I have however set them as optional in the forum admin panel. I am inquiring from our host Xooit, I find it quite annoying to require the date of birth as we encourage members to register under their real names.

About other issues : I use a Mac (quite old Macbook), Mac OS 10.8.5, tested with Safari, Chrome and Firefox, and don't have any problem. No problem either if I register under your name. So it's not a Mac or a Forum issue, probably comes from your computer (update needed ?) Anyone else meeting Justin's display issues ?
Back to top
Visit poster’s website
Justin Senryu
Professional Member

Offline

Joined: 28 Mar 2011
Posts: 43
Localisation: London

PostPosted: 2014-02-04, 23:00    Post subject: Display issue with the forum, and Profile editing Reply with quote

Hi Jean-Francois!
Sorry I just saw your message! I have been very busy these days. Finally I installed the newest OS for my Mac, and now the forum is working properly on it. Seems it was a compatibility issue. So, all sorted now. Thank you very much, and Happy New (Chinese) Year!
_________________
Justin Senryu
http://senryushakuhachi.com/
Back to top
Visit poster’s website
Contenu Sponsorisé






PostPosted: Today at 06:39    Post subject: Display issue with the forum, and Profile editing

Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    ESS Shakuhachi Forum Forum Index -> ESS Forums -> The Teahouse All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  

Index | Create a free forum | Free support forum | Free forums directory | Report a violation | Conditions générales d'utilisation
Powered by phpBB © 2001, 2017 phpBB Group